Уряд придумав "новітні" харчові продукти

Кабмін пропонує встановити засади виробництва та обігу новітніх харчових продуктів.

Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті 17 липня.

Згідно із документом, новітній харчовий продукт чи інгредієнт - харчовий продукт чи інгредієнт, який відповідає критеріям встановленим цим законом.

Зокрема, якщо такий продукт не має історії безпечного споживання в Україні або отриманий шляхом застосування процесу вирощування тварин, що раніше не застосовувався для цих цілей; та/або вироблений шляхом застосовування виробничого процесу, який раніше не використовувався.

Закон встановлює, що історія безпечного споживання харчового продукту чи інгредієнта означає, що їх безпечність підтверджена інформацією про споживання, яка може включати в себе наукові дослідження, статдані, виписки з реєстрів, інші дані, а

Також безпечність може підтверджуватись безперервним споживанням харчового продукту чи інгредієнта протягом 25 років як елементу звичайного раціону більш як половиною населення країни.

Уряд визначає, що метою проекту є встановлення правових та організаційних засад виробництва та обігу новітніх харчових продуктів та інгредієнтів на території України і гармонізація законодавства України з законодавством ЄС для забезпечення ефективного функціонування ринку новітніх харчових продуктів



Коментарі

Додати коментар


ГОЛОВНЕ на 07 березня 2021, 8:08

Перспективы мировой экономики во второй половине 2019 — первой половине 2020 года

Грабувати, охороняти чи торгувати?

Загрузка...

Тест-драйв

закрити
E-mail
Пароль
Також, ви можете авторизуватись через Facebook Facebook login

Якщо ви не зареєстровані, пройдіть цю просту процедуру.