Продуктові скандали б'ють по іміджу європейських регуляторів

Європу хвилює питання, чи здатні регулятори навести лад у питанні безпеки харчових продуктів.

Це питання стало ще більш актуальним у зв'язку з нещодавнім скандалом, пов'язаним з нелегальною кониною, пише The Financial Times.

Так, м'ясо, яке швидше за все, було виготовлене в Румунії, французька переробна компанія продала кіпріотським трейдером, а зараз ця конина продається на полицях супермаркетів Великобританії і Франції, відзначає видання.

Конину додавали в готові продукти, нібито зроблені з яловичини.

Видання наголошує, що багато інгредієнтів завозяться через субпідрядників з-за кордону і їхню якість перевірити складно.

У ЄС систему продовольчої безпеки почали створювати на початку 1990х років після епідемії коров'ячого сказу.

Регулятори хотіли відстежити кінцевого виробника м'яса. Але в останні роки ланцюжка поставок значно ускладнилися і відстежити виробника і шахрайства майже неможливо, пише FT.

Так, проблеми з кормом для тварин у Німеччині привели до побоювань, що яйця і борошняні вироби у Великобританії містять діоксини.

У 2011 році 22 людини загинули і ще 2 000 були отруєні бобовими паростками, імовірно, вирощеними в Єгипті. Німеччина була впевнена, що у всьому винні іспанські фермери, що призвело до багатомільйонних втрат.

Чиновники Євросоюзу відстоюють статус системи безпеки харчових продуктів, як найбезпечнішої у світі, але низка скандалів ставить питання: чи може влада ЄС впоратися з харчовою галуззю.



Коментарі

Додати коментар


ГОЛОВНЕ на 29 травня 2020, 6:51

Перспективы мировой экономики во второй половине 2019 — первой половине 2020 года

Грабувати, охороняти чи торгувати?

Загрузка...

Тест-драйв

закрити
E-mail
Пароль
Також, ви можете авторизуватись через Facebook Facebook login

Якщо ви не зареєстровані, пройдіть цю просту процедуру.