В Європі назріває "рибний" скандал

До 25% всієї рибної продукції, що виготовляється в Європі не відповідає маркуванню.

Про це повідомляє BBC News з посиланням на дослідження лабораторії Eurofins в Гамбурзі, передає "Лента".

Тести, проведені в Eurofins, продемонстрували, що дорогі сорти риби підміняються більш дешевими.

Рибна продукція привернула увагу перевіряючих організацій після скандалу з кониною, яка під виглядом більш дорогої яловичини виявилася в м'ясопродуктах спочатку у Великобританії, а потім в багатьох інших країнах Європи.

Так, у традиційному британському блюді fish & chips (обсмажена у фритюрі риба з картоплею фрі) до 7% тріски і пікші виявилися іншою рибою (якою саме, не уточнюється).

Експерти заявляють, що за тріску європейські виробники часто видають сайду. В цілому, вказує NTD TV, мова, як правило, йде про підміну виловленої в морях і річках риби тією, яка вирощена в неволі.

У лютому американська організація Oceana, що захищає збереження рибних ресурсів і права споживачів, опублікувала своє дослідження понад 1,2 тисячі зразків рибопродукції на ринку США, узятих більш ніж 600 торгових мережах.

З'ясувалося, що приблизно на третині продуктів, вироблених з риби, дані про склад недостовірні.

Як передає "Інтерфакс", в Росії також неодноразова заявлялося про підміну одних сортів риби іншими. Найчастіше тріску підміняють минтаєм, а осетрину – масляною рибою.

Як відомо, в Європі в м'ясних продуктах, замість зазначеної яловичини, була виявлена конина.

Нагадаємо, черговий скандал ставить під сумнів здатність регуляторів навести лад у питанні безпеки харчових продуктів.



Коментарі

Додати коментар


ГОЛОВНЕ на 01 червня 2020, 4:16

Перспективы мировой экономики во второй половине 2019 — первой половине 2020 года

Грабувати, охороняти чи торгувати?

Загрузка...

Тест-драйв

закрити
E-mail
Пароль
Також, ви можете авторизуватись через Facebook Facebook login

Якщо ви не зареєстровані, пройдіть цю просту процедуру.