Яйця перед Великоднем подорожчають на 20% - експерти

Відпускні ціни на яйця в Україні напередодні Великодніх свят зростуть у середньому на 20% - приблизно до 7 гривень за десяток.

Про це заявив голова ради директорів асоціації "Союз птахівників України" Олександр Бакуменко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це буде сезонне підвищення цін на яйце перед Великоднем, а потім, вже в травні, піде зниження на все літо практично", - сказав він.

За даними Бакуменка, зараз відпускна ціна на цю продукцію становить від 4,8 гривень до 5,7 гривні за десяток при собівартості її виробництва на рівні 6 гривень.

Він також нагадав, що вартість яєць залежить від сезону виробництва. Зокрема, в літній час ціни на цю продукцію традиційно знижуються.

Згідно з даними Союзу птахівників України, середньорічна ціна на яйця за підсумками 2012 року складе 6,5 гривні за десяток при собівартості 6,04 гривні.

Бакуменко також додав, що за перший квартал 2013 року виробництво яєць в країні виросло на 3% в порівнянні з січнем-березнем минулого року, м'яса птиці - на 19%.

"Відбувається консолідація ринку, зростання великих підприємств і водночас зменшення частки дрібних", - пояснив Бакуменко причини таких показників.

Як відомо, на початку року міністр промисловості Микола Присяжнюк заявив, що ціни на яловичину знизилися на 8%, на свинину - 6%, молоко і молокопродукти - на 7-10%, яйця курячі - на 16%.



Коментарі

Додати коментар


ГОЛОВНЕ на 05 липня 2020, 19:36

Перспективы мировой экономики во второй половине 2019 — первой половине 2020 года

Грабувати, охороняти чи торгувати?

Загрузка...

Тест-драйв

закрити
E-mail
Пароль
Також, ви можете авторизуватись через Facebook Facebook login

Якщо ви не зареєстровані, пройдіть цю просту процедуру.